Riubombori 2021

3 de juliol

Apertura de portes a les 18:30 h

Gratuït

Cal reservar entrada prèviament

Música

Projeccions, gastronomia i molt bona companyia!

La música i les projeccions tornen al Riubombori 2021

Sense perdre la seva essència activista i d’apropament cultural, el Festival Riubombori torna el pròxim dissabte 3 de juliol als espais exteriors del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí. Al llarg de tota la vetllada es podrà gaudir d’imprescindibles llançaments discogràfics del país, així com d’una acurada selecció de breus peces audiovisuals que es projectaran entre actuacions.

La sessió de música a la fresca l’encetarà La Nena Samsó. Després de publicar el seu primer EP, Forat, cordill, la lluna i mil mamuts, la poeta, cantant i actriu Enka Alonso i Marc Alongina, veu i guitarra del grup barceloní Les Atxes, uneixen forces amb el músic José Valera Cintas per compondre el primer disc de la banda, Gana ferotge, que ha vist la llum aquest passat mes de maig.

Tot seguit podrem gaudir de El Pèsol Feréstec, qui l’any 2019 va llençar l’EP de sis cançons L’exemple dels ocells, un repertori que segueix la línia poètica de banda barcelonina. Després del celebrat Treure’n robins, el grup publica aquest disc que recull un poema musicat de Josep Carner, un altre de Jaume Coll Mariné i un fragment de la novel·la Sortir a robar cavalls, de Per Petterson, coronat amb dos versos de Josep Palau i Fabre. També inclou dos temes propis i la versió de “Problemes” de Perro Pachingo, la banda de rumba-punk de Roger Pelàez.

Joan Colomo encapçala el cartell del Riubombori 2021. Resulta un nom imprescindible de l’escena catalana, sobretot rere el llançament del seu Disc Trist el darrer maig. El músic de Sant Celoni arrossega una llarga trajectòria, involucrat en diversos projectes i bandes, però des del 2009 se’l coneix per la seva carrera en solitari, que l’ha situat, sens dubte, com un dels cantautors més autèntics, brillants i innovadors del nostre panorama musical.

La nit la tancaran els punxadiscos Etzsche i SanVinilo. El primer, provinent de les Borges Blanques i establert a Cambrils, ens oferirà una excel·lent selecció de música ballable. SanVinilo, nascut a l’Espluga de Francolí, portarà els millors vinils de rock, funk, soul, pop, surf, swing i grans hits de la música de ball.

Durant la vetllada es podrà gaudir d’una selecció de cerveses artesanals, vins del territori i altres begudes a la barra de l’entitat. També es comptarà amb la presència d’un foodtruck amb producte de Km0.

El Riubombori serà d’entrada gratuïta, com és habitual, però enguany s’inclou la possibilitat de fer una donació per tal d’assegurar la continuïtat del festival. Serà necessari inscriure’s abans mitjançant Eventbrite o contactant directament amb La Cultural Jordi Francolí. Aquesta és una mesura necessària per controlar l’aforament i garantir la seguretat sanitària de l’esdeveniment.