Els promotors del Festival

logo la cultural colorLa Cultural Jordi Francolí, és l’entitat promotora d’aquest festival de música autòctona. El mateix Jordi Francolí, i les persones properes a ell, ja van fer les primeres passes per forjar una nova associació a l’Espluga de Francolí. La Cultural és una entitat que neix el gener de 2011, quan amics i germana del nostre enyorat Jordi ens reunim per posar les bases d’un projecte que busca dinamitzar el poble en els àmbits social, cultural i musical i que vol crear lligams amb el nostre territori i entorn natural. Els fins principals de la nostra associació són:

1. Donar a conèixer la figura i llegat artístic de Jordi Francesch Deutú, cantautor i animador sociocultural de l’Espluga de Francolí, altrament conegut amb el nom artístic de Jordi Francolí, que ens va deixar l’any 2009 en un desafortunat accident de trànsit a l’edat de 25 anys.

2. Fomentar l’activitat social i cultural al nostre territori, la Conca de Barberà, partint del potencial humà local i dels sabers i habilitats que podem trobar entre els habitants amb la voluntat d’establir llaços de proximitat.

3. Crear espais de participació popular, de joc i activitats al carrer i d’intercanvi:  d’objectes, de coneixements i d’habilitats.

4. Potenciar activitats de caire intergeneracional i intercultural, afavorint així la cohesió social i la bona convivència entre gent gran i gent jove, entre autòctons i nouvinguts, i en general entre gent de diferents característiques, edats i orígens.

5. Gestionar els projectes de l’associació amb austeritat i respecte cap al medi ambient. I Transmetre la nostra estimació i respecte cap a l’entorn natural.

6. Treballar colze a colze amb altres entitats i/o associacions i incentivar el treball en xarxa i la col·laboració.

7. Posar especial èmfasi en oferir espais d’actuació pels grups musicals i/o cantautors de la comarca, especialment aquells nois i noies més joves que acaben de començar, així com trobades d’improvisació musical obertes a tots els participants.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s