Riubombori 2020

04 de juliol

Apertura de portes a les 20:30 h

Gratuït

Cal reservar entrada prèviament

Activista

Música, feminisme i entorn rural

L’entorn rural i les dones a la música protagonitzen el Riubombori amb documentals i les actuacions musicals de Namina i SanVinilo

Sense perdre la seva essència activista i d’apropament cultural, el Riubombori Alternatiu programa dissabte 4 de juliol a les 20:30 h, als espais exteriors del Museu de la Vida Rural, dos documentals d’avantguarda sobre feminisme a la música catalana i sobre la pèrdua del paisatge rural. La sessió de projeccions a la fresca l’encetarà el documental “Resilients” (2019) de Cristina Madrid, produït per Clack Audiovisual, que mostra, a través de la mirada de quatre bandes formades majoritàriament per dones, una part de l’escena musical feminista que està brotant en els darrers temps a Catalunya i a Espanya. Seguirà l’actuació de Namina, el projecte de la cantautora Natalia Miró do Nascimento, que fluctua del jazz a la cançó d’autor i del soul a la bossa nova, integrant el català, el portuguès i l’anglès en aquesta proposta eclèctica i singular.

El segon documental de la vetllada és “Fam de Terra” (2017) del realitzador Toni Lucas, produït per FamdeFilms. Un documental, centrat en Carcaixent (València), que tracta la progressiva desaparició del paisatge citrícola valencià des d’una perspectiva experimental i creativa que combina l’ús del català i el francès. Tancarà la nit el punxadicos espluguí SanVinilo, que portarà la millor selecció en format vinil de peces de rock, funk, soul, pop, surf, swing i grans hits de la música de ball.

Durant la vetllada es podrà gaudir d’una selecció de cerveses artesanals i altres begudes a la barra de l’entitat, i també es comptarà amb la presència d’un foodtruck amb producte de KM0.

El Riubombori serà d’entrada gratuïta, com és habitual, però serà necessari inscriure’s abans mitjançant Eventbrite o contactant directament amb La Cultural Jordi Francolí (www.riubombori.cat) o amb el Museu de la Vida Rural (www.museuvidarural.cat). Aquesta és una mesura necessària per controlar l’aforament i assegurar la seguretat sanitària de l’esdeveniment.