EL CALIU- Col·lectiu de músics del territori

El Caliu neix l’hivern de 2012 de la mà de diversos cantautors i grups participants a la segona edició del festival Riubombori que organitzem,sota l’aixopluc i el suport de l’associació La Cultural Jordi Francolí, el Cicle d’Hivern de Cantautor(e)s del Territori (per territori entenem les comarques tarragonines).

El Caliu neix de la necessitat de fer visible la gran quantitat de grups emergents existent a les nostres comarques, de la voluntat de fer pinya per a donar-nos a conèixer i sobretot de les ganes de tocar la nostra música, aquí, a prop de casa nostra i obrir espais d’actuació tant en teatres com en pubs i bars.

El Caliu reuneix músics novells i altres de més consolidats que toquen estils que van des de la cançó d’autor, al rock, el folk i la rumba. Cantem en català, castellà, anglès i francès.

Enguany, en la segona edició del cicle, onze grups formen part d’El Caliu.

Com funcionem?
Al mes de setembre comencen les primeres reunions. Es demana que almenys un component de cada grup es comprometi a participar en elles i a passar la informació als seus companys.

Després és el torn de buscar llocs d’actuació, contactar-hi i fer un calendari de concerts per a elaborar el cartell.

Acte seguit ens repartim els concerts equitativament. A cada concert hi poden arribar a tocar un màxim de tres grups, que es reparteixen el temps d’actuació que pot anar de la mitja hora a l’hora sencera depenent de l’espai.

Hi ha espais que no disposen d’equips de so així que aquells membres d’El Caliu que en tenen s’organitzen per a cobrir el concerts.

Com ens financem?
En els teatres i llocs públics posem una guardiola en forma de guitarra i demanem al públic que ens doni la voluntat.

Als pubs i llocs privats demanem el preu simbòlic de 100 euros que van destinats al pot d’El Caliu.

Els músics d’El Caliu no cobrem per les actuacions, ni per desplaçament ,ni per hores de treball dedicades, només es paga un preu simbòlic als responsables dels equips de so quan es fan servir perquè entenem que és molta feina, carregar, descarregar, muntar, desmuntar i sonoritzar.

Tenim l’esperança que aquest pot comú creixi prou com per poder enregistrar un CD d’’El Caliu amb una cançó de cada membre participant a les dues primeres edicions i així poder continuar la feina de difusió de la nostra música.