Categories
Nota de Premsa Uncategorized

La Cultural Jordi Francolí presenta el cartell del Festival Riubombori 2018

El Festival Riubombori manté el format i consolida el “Reconeixement Jordi Francolí”, augmentant la dotació econòmica als músics participants

 El Festival Riubombori 2018 ja té definit el cartell de cantautors i grups que actuaran en la vuitena edició del festival d’estiu de La Conca de Barberà. El grup de rural funk Wild Goats serà el cap de cartell d’enguany. El cartell es completa amb les actuacions dels cinc grups finalistes que opten al “Reconeixement Jordi Francolí” i una sessió en vinil dels Dj’s locals San Vinilo & Dens.

Una comissió de músics professionals és qui pensa i elabora la línia musical del Festival Riubombori, amb un treball escrupolós en la convocatòria i selecció de grups, valorant i prioritzant la qualitat musical. Però també amb l’elecció de la proposta de grup de final de festa, una formació de l’escena emergent. Així doncs, els cinc grups finalistes que actuaran en el Festival Riubombori 2018 són: Guillem Ramisa, Joe Pask, The Trees, Sandra Bautista i Simbiosi.

Tots ells rebran una recompensa amb dotació econòmica que s’ha augmentat en aquesta edició i a més optaran al “Reconeixement Jordi Francolí” que s’escollirà a través d’un procés de votació popular i la participació d’un jurat professional.

A diferència de l’edició del 2017, el primer reconegut passarà a actuar com a teloner d’un grup destacat de l’escena musical catalana, el dia 28 de juliol, dins dels actes de Festa Major de l’Espluga de Francolí.

I el segon, podrà gravar un tema en uns estudis de gravació professionals. Aquestes millores s’han incorporat aquest 2018 en un conveni revisat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí.

 Imatge gràfica

Coincidint amb l’anunci dels grups participants que configuren el cartell del Riubombori 2018, La Cultural Jordi Francolí també ha presentat la imatge gràfica del festival realitzada per la dissenyadora vallenca Júlia Olivella.

OIivella ha cursat diversos estudis en relació amb el disseny de videojocs i l’animació. La dissenyadora sempre busca posar la il·lustració al servei de projectes socials i crear obra pròpia per explorar noves possibilitats de comunicació.

Cada any, l’organització del festival promou i vetlla per presentar i promocionar nous creadors del territori que coneguin el festival i que n’interpretin l’essència.

Adhesió a la plataforma ‘No Callarem

La Cultural Jordi Francolí també es va adherir fa uns mesos a la plataforma ‘NO CALLAREM’, una plataforma transversal i plural de ciutadans, col·lectius i entitats, fundada l’any 2017, que treballen plegades en defensa pel dret a la llibertat d’expressió, considerat aquest com a dret fonamental dintre una democràcia. L’objectiu d’aquesta plataforma és donar màxima visibilitat a la problemàtica actual i denunciar els casos de vulneració d’aquest dret fonamental, tant dins l’àmbit de la creació artística, com de l’expressió lliure individual o col·lectiva a les xarxes socials.

El Festival Riubombori se suma a aquesta plataforma col·lectiva per reclamar i denunciar, des de l’espai Riubombori, la vulneració de drets fonamentals.

Essència

Els organitzadors del Riubombori segueixen amb la voluntat de consolidar el Festival, de caràcter festiu i gratuït, el primer cap de setmana de juliol a la Conca de Barberà. És per això que l’edició d’aquest 2018 se celebrarà el dissabte 7 de juliol, als Jardins dels Francolins, a l’Espluga de Francolí. Mantenint l’essència del Riubombori, l’esdeveniment vol ser un espai obert a tothom, on música, gastronomia i art en siguin els protagonistes.

Des de l’organització, també s’està treballant per teixir una xarxa d’entitats locals, comarcals i del Camp de Tarragona que reforcin l’espai Riubombori com a altaveu de la música de creació pròpia. A més de la col·laboració del col·lectiu Al Caliu, que va néixer del Festival.

Cartell_Riubombori

Podeu seguir tota la informació del Riubombori 2018:
Blog: http://www.laculturaljordifrancoli.wordpress.com
Correu: laculturaljordifrancoli@gmail.com
Facebook.com/riubombori
Facebook.com/laculturaljordifrancoli
Twitter.com/laculturaljf

Instagram.com/riubombori/
#Riu18

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s