Categories
Uncategorized

La Cultural Jordi Francolí organitza tallers d’iniciació a la glosa i als balls folk a la Conca

La Cultural Jordi Francolí amb la col·laboració de l’Associació Bocafoscant, membres de l’Associació Balls a Plaça de Tarragona, el grup Folkatr3s i músics i balladors d’arreu del país presenten cicle d’iniciació a la cançó improvisada i als balls folk.

La Cultural Jordi Francolí presenta un nou cicle cultural i musical per aquest hivern, al voltant de la cançó improvisada i els balls folk. Amb la col·laboració de l’Associació Bocafoscant, membres de l’Associació Balls a Plaça de Tarragona, el grup Folkatr3s i músics i balladors d’arreu del país presenten una proposta que vol esdevenir un impuls d’aquests dos estils de cant i ball en format de taller.

cap_facebook-copia

TALLER D’INICIACIÓ A LA GLOSA
Diumenges 15 i 29 de gener de 2017 de 18 h a 20 h.
Sala de les Corts Catalanes del Claustre de Sant Francesc de Montblanc

La primera sessió de glosa, diumenge 15 de gener, anirà dedicada a la cançó improvisada, a càrrec d’Alexandre Bonanit de l’Associació Bocafoscant. Es farà una introducció a la glosa i els diferents estils que hi ha arreu dels Països Catalans. Donant a conèixer com s’estructura i proposant diferents exercicis per poder aprendre a glosar, treballant la rima, la mètrica, les idees i les normes.

En una segona sessió, diumenge dia 29 de gener, que serà d’aprofundiment, intervindrà Laia Pedrol explicant la cançó de pandero a la Conca de Barberà i la part de melodia de la glosa. Sense perdre de vista altres tonades d’arreu del territori com: les “nyacres” de l’Empordà, els garrotins de Lleida,  les corrandes de la Catalunya central, les jotes de l’Ebre, les albades del País Valencià, o el glosat mallorquí. Només podran participar en aquesta sessió les persones que han assistit a la primera sessió.

Les sessions de glosa es duran a terme a la Sala de les Corts Catalanes del Claustre de Sant Francesc a Montblanc. Amb una durada de 2 hores de 18 h a 20 h, i amb un donatiu de 2 € per taller.

TALLER DE BALLS FOLK i JOTA
Diumenges 22 de gener i 12 de febrer de 2017 de 17.30 a 19.30 h.
Sala Llucià Navarro del Casal de l’Espluga de Francolí

Els tallers de balls folk, seran impartits per Gerard Torres i Anna Guasch, membres de l’Associació Balls a Plaça de Tarragona i components del grup Folkatr3s. En una primera sessió el diumenge dia 22 de gener, oferiran un taller on els participants s’iniciaran en els balls de grup i de parella més habituals: xotis, masurques, cercles, xampanyes, ball pla i moltes altres danses i balls d’altres indrets de Catalunya, Euskal Herria, d’arreu d’Europa i la Mediterrània.

La segona cita dels tallers de balls folk, el diumenge 12 de febrer, anirà dedicada a la jota. Serà un taller d’introducció a un dels gèneres de dansa d’arrel dels Països Catalans, la jota, declarada dansa d’interès nacional el 2010 per part del Consell de Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat de Catalunya. La sessió serà impartida pel grup CARROLL format per Xavi Bordera, músic, i Albert Margalef, ballador de dansa tradicional, ambdós membres de diverses formacions de música i de dansa tradicional.

Les sessions de balls folk i jota seran a la Sala Llucià Navarro del Casal L’Espluga de Francolí. Amb una durada de 2 hores de 17.30 h a 19.30 h, també amb un donatiu de 2 € per taller.

Aquest cicle d’hivern vol ser un punt d’inici, per a fer néixer a la Conca de Barberà l’interès per la cançó improvisada i els balls folk. La Cultural Jordi Francolí treballa en aquest sentit per a mirar d’articular, crear i sumar-se a les xarxes ja existents al país, creant a la Conca grups que promoguin aquests estils musicals i de dansa.

Deixa un comentari